Hadiah Kreatif

Selasa, 28 Disember 2010

ANNOUNCEMENT FOR JOB

HELLO all,,,, tiday i would like to make an announcement... ok.. job that i've been mentioned are account clerk ataupun Kerani akaun la... qualification for this job are:

1. DIPLOMA & KE ATAS
2. UMUR 21 TAHUN KE ATAS
3. MELAYU/ ISLAM
4. BERPEWATAKAN MENARIK/ BERPAKAIAN SOPAN

BERMINAT SILA HUBUNGI: 03-33713996/ 3373 3995

HP: 013-3655462/ 019-2352620

HUBUNGI EN. MOH NOR

SEDIAKAN RESUME DAN SIJIL YANG BERKAITAN...

KEKOSONGAN UNTUK DI ISI; 1

DIPERLUKAN SEGERA,,, BOLEH BEKERJA DENGAN SEGERA

countdown

hello there... hi am now countdown for my day to go back to Uitm Perak.. haha... rasa 6 bulan 2 macam kejap je... pejam celik pejamcelik da 6 bulan... so... nie tinggal lagi berapa hari je yang tinggal untuk ak menghabiskan sisa2 hari ku disini,... so,,,, xde ape yang menarik pun just wanna fill these entry for december,,, hehe,,, long time never update this blog rasa rindu sume ada,,, so,,, i have several pic to show u alll,,., this is all about my last practical day in HE-CON SDN BHD,....





















Ahad, 26 Disember 2010

Rasa sedih menyelubungi ku....

mengikut perkiraan waktu cuma tinggal berapa hari je lagi ak nak kene lik uitm... hmmm... berat rasa hati nak balik kat sana tapi.... disebabkan nak penuhi kewajipan terpaksa la... hmmm.... saat aku tulis post nie hati aku bercelaru sangat2... kepala otak ak nie da pk macam2.... ak pn x tau nak cakap macam mane,,,, berbelah bahagi.... sedih suka???? sume ada.... ntahla... ak rasa malas pn ada... sakit kepala la... ak pn da malas la nak tulis nie... x da mood.... hmm... wish me luck tuk final sem aku k... 

Jumaat, 17 Disember 2010

sick day

Salam.... dah lame rasanya x update blog nie.... hmmm... banyak benda yang jadi.... susah la nak cite kat cnie... hmm.... 14 disember 2010 abah kene admit kat hospital coz during that day abah g regular check up then the doctor said that abah punya jantung lemah and they need to send my father 2 ward becoz nak make sure abah stabil... then the doctor gave a bad news.... buah pinggang abah makin teruk... maybe need to go for dialisis.... sedih nya dengar... n bertambah pilu apabila maybe perut abah akan ditebuk for the treatment... for the whole life.... macam x leh terima kenyataan nie... tapi nak wat macam mane,,,,, kene terima seadanyaa,,,, takdir yang telah ditetapkan... so... i have to face it... tolong la doakan kesihatan abah semoga cepat sembuh ye... we all here are trying the best to get the best treatment for my father... hopefully with all of your support i can stand to face any problem.... Amin.... 

Khamis, 9 Disember 2010

barang hantaran di gubah olehku

kawen kawen..... tunang tunang... hehe... okla... entry kali nie i just wanna post some design for wedding and pertunangan... so... on that day i am the pengapit of the bride... hehe//// first time jadik pengapit... huhu.... so apa yang aku wat nie maybe biasa2 je bagi orang yang dah berpengalaman tapi... just to get some knowledge dalam hal2 gubahan nie.. hehe...
so these are the picture....



BUAH BUAHAN



SIREH JUNJUNG



BUNGA TANGAN



KESELURUHAN HANTARAN



KAT MEJA BERADAP
bunga tangan nie i baru je blaja buat... hehe... my idea with my sister.... kami yang dok menggodek barang hantaran nie dari tgh hari.. ehehe... so... this is the first time i got the knowledge on gubahan hantaran...

Sabtu, 4 Disember 2010

what a day..

sorry for long time wating for a new update... this week i have no mood at all to update my blog... i also donno why... feel very tired, bored, sleepy and the most important thing is i feel fedup with my supervisor at the office,.... berlagak sangat... sume keje pass kat org bawahan.. keje sendiri pn malas nak buat... bile salah kene marah 2 da kompom la... bile kita cakap sume salah... die je yang betul... i feel pity to my office mate.... kene marah je... bagi keje belambak2 and then nak cepat siap je... my my my... teruk kan... x syok langsung environment keje mcm nie... hmm... that's why la i did not have any mood for this week.... beban sangat rasanya.... hmm.... k la... sakit gigi nie... rasa mcm nak hantuk kepala kat dinding je... bye....

Ahad, 28 November 2010

I City Shah Alam, Selangor

i-city juga dikenali sebagai bandar cahaya ini kerana pada waktu malam i-city akan dilimpahi dengan cahaya lampu bersinar bergermelapan.... hehe,,, ayatnye ntah pape tah... so,,,, tuk pengetahuan korang,,, i-city nie dirasmikan dalam bulan november 2009.... majlis perasmian secara rasmi telah diadakan di tapak i-city nie.... so,,,, sape yang x penah pegi 2 digalakkan pegi coz there are many beautiful scene of light.... korang mesti terpana la kalau g kat sana.... take a look by yourself k.... 

nie i share ckitla gambar haku ngan my hunny bunny ku kat i-city... sory  kalau gambar x elok sgt ye... gelap le.... 








ha mcm mane cantik kan... so pegi la sendiri kalau nak merasai pengalaman berada di bawah cahaya lampu.. hehehe....

saturday sunday

hello my readers,.... this post is just a simple and just fill my time... today is saturday.... and tomorrow is sunday,,, apa nak buat ek... hmmm... after i think about it on sunday i want to go to cemetery to visit my late grandfather and my late grandmother grave... i want to go there before i came back to perak to cotinue my study... welll.... nothing much to say... latey feel sooooo tired..... help me give some idea to do during weekend.... 

byeee..... 


Jumaat, 26 November 2010

Mc Donald..... Andalas....

Dinner at McD... new promotion from McD.... Chicken Mc Supreme... ngatkan sedap la sangat.... but hmmm.... undeliciously la... menyesal tol pilih nie... hehe.... nie i letak gambar bagi u all nengok... make a good choice ye,,, jgn menyesal macam i sudah la ye.... 








so Mc Chicken Supreme are not recommended,,,,, nak beli beli Big Mac ya.... Sodap bangat....... above are the picture of Chicken Mc Supreme yang undelicious..... 




eat at mamak agaaainn?????

oollllaaaa everybody.... as usual kami makan at Mamak Al-Bidayah.... asyik entry makan je kan... hehehe.... obviously nampak sangat yang kami nie suka makan.... huhu.... just a little picute of makan2 during lunch time at Mamakk.... the workers also recognize me and also my hunny bunny,,,, becoz of we are the loyal customer.... hehe.... actually we have our own waiter but his picture x sempat nak snap la... huhu.... sooo.... the picture maybe coming soon la... 





Enak nye.. hehehe..... 

Khamis, 25 November 2010

edited picture....









ok nie plak gambar kami yang telah diedit oleh ku.... iaitu gambar2 terkumpul anniversary kami....