Hadiah Kreatif

Ahad, 28 November 2010

I City Shah Alam, Selangor

i-city juga dikenali sebagai bandar cahaya ini kerana pada waktu malam i-city akan dilimpahi dengan cahaya lampu bersinar bergermelapan.... hehe,,, ayatnye ntah pape tah... so,,,, tuk pengetahuan korang,,, i-city nie dirasmikan dalam bulan november 2009.... majlis perasmian secara rasmi telah diadakan di tapak i-city nie.... so,,,, sape yang x penah pegi 2 digalakkan pegi coz there are many beautiful scene of light.... korang mesti terpana la kalau g kat sana.... take a look by yourself k.... 

nie i share ckitla gambar haku ngan my hunny bunny ku kat i-city... sory  kalau gambar x elok sgt ye... gelap le.... 








ha mcm mane cantik kan... so pegi la sendiri kalau nak merasai pengalaman berada di bawah cahaya lampu.. hehehe....

saturday sunday

hello my readers,.... this post is just a simple and just fill my time... today is saturday.... and tomorrow is sunday,,, apa nak buat ek... hmmm... after i think about it on sunday i want to go to cemetery to visit my late grandfather and my late grandmother grave... i want to go there before i came back to perak to cotinue my study... welll.... nothing much to say... latey feel sooooo tired..... help me give some idea to do during weekend.... 

byeee..... 


Jumaat, 26 November 2010

Mc Donald..... Andalas....

Dinner at McD... new promotion from McD.... Chicken Mc Supreme... ngatkan sedap la sangat.... but hmmm.... undeliciously la... menyesal tol pilih nie... hehe.... nie i letak gambar bagi u all nengok... make a good choice ye,,, jgn menyesal macam i sudah la ye.... 








so Mc Chicken Supreme are not recommended,,,,, nak beli beli Big Mac ya.... Sodap bangat....... above are the picture of Chicken Mc Supreme yang undelicious..... 




eat at mamak agaaainn?????

oollllaaaa everybody.... as usual kami makan at Mamak Al-Bidayah.... asyik entry makan je kan... hehehe.... obviously nampak sangat yang kami nie suka makan.... huhu.... just a little picute of makan2 during lunch time at Mamakk.... the workers also recognize me and also my hunny bunny,,,, becoz of we are the loyal customer.... hehe.... actually we have our own waiter but his picture x sempat nak snap la... huhu.... sooo.... the picture maybe coming soon la... 





Enak nye.. hehehe..... 

Khamis, 25 November 2010

edited picture....









ok nie plak gambar kami yang telah diedit oleh ku.... iaitu gambar2 terkumpul anniversary kami.... 

ANNIVERSARY PRESENT TO MY HUNNY BUNNY.....

HA....haku ada cakap kan nak bagi korang tgk present for my hunny bunny during anniversary kan... sooo..... tgkla kat bawah nie,,,, hehe,...

 nie la hadiah nye.... simple je kan.... hehe.... kat dalam kotak kecik 2 haku isi ngan cloud 9 dua... pastu kat luar haku letak coklat cadboury zip 2... perisa strawberry ngan coklat kalu x salah haku.....

kedai nie bukan hadiah anniversary ye.... nie gambar kedai burger yang kami singgah before menghala ke menara alor star.... burger kat kedai nie... memang sedap.... very2 recommended.....

yang tadi kat atas 2 cite pasal hadiah yang ak nak bagi kat my hunny bunny kan... nie plak hadiah yang ak bagi my hunny bunny ku da timpan dalam almari die... 



anniversary present 

Our First Anniversary

cerita nie sebenarnye nak kata da lama agak lama la jugak tapi bagi ku its very memorable.... nak tau sebab ape.. hehehe... on this date is our first anniversary with my hunny bunny 13 februari 2010,,,, kami couple 13 februari 2009.... lama kami merancang sebenarnya,,,, nak sambut macam mane.. lastly kite org got an idea.... kami sambut di Alor Star, Kedah... heheh.... wat a wonderfull life,,,,, sebabnye,,,, kami enjoy sangat2 masa 2.... First day arrive at kedah was about 12.00am midnight.... lapa so.... kite org pn g la cari mkanan.... kami makan kat stadium... air die punya la special.... bapak  besar gelasnye.... nak saiz ape...L, XL,, sume ade.... mintak je,,, hehe.... then kite orang pn da penat.... tidola... soknye kami bangun pagi2 pergi ke PADANG BESAR.... huhu.... yeay shopping..... huhu..... what i get on that day... mcam2 i dapt,,, baju, sweater, kasut,.... beg.... wah meriah... hehe... thanks papa for the present.... but ibu bagi papa something yang simple je... hand made.... so... tuk entry kali nie haku masukkan gambar kami di kedah... merewang2... hheheee.... 

on the way to padang besar

at padang besar

dah nampak kan kat sign board 2.... at Gua Kelam....


at Jitra....

In front of Istana Anak Bukit....

in Front of Replika Menara Alor Star.... ada benda putih kat blakang 2 sebenarnye kaki menara Alor Star....


ON THE WAY to Send me Back TO UiTM....

Kedai makan di sri iskAndar.....

StADIUM kOTA rAJA kLANG.... 

the last pic nie kat stadium kota raja klang.... hehehe... actually... this pic is the day that i give my hunny bunny hadiah... rasa seronok sangat time nie... hehhe.... 

nak tgk hadiah yang haku bagi kat my hunny bunny... hehhehe.. next entry la ye....

Rabu, 24 November 2010

rindunye nak update....

hai sume... sory lately lambat la nak update blog.... ini kerana tenet di office ku di block.... haiya.... i pn da mati kutu bile jadi mcm 2... so... mlm2 baru dapat nak update blog kesayangan nie.... so cite hari nie spt biasa entry kat kedai mamak mesti ada.... hehe.//// sarapan pagi nie.... makan roti telur satu!!!!!!!!!!!!!..... nak order tosai da abis... so i order la roti telur... 



teh tarik for my hunny bunny and teh ais for me,,,,,   

tambah ckit ek.. pasal kasut yang my hunny bunny ku baru beli semalam.... i amik gambarnye tadi///... look very smart......

HAAA... OK KAN KAN KAN??!!!


cari kasut??


Hari kedua my hunny bunny ku kerja kasutnye rosak sudah.... kenela cari pengganti yang baru menggantikan kasut yang dah nak uzur 2... so... mlm tadi... about kul 8.30pm kite orang pn g la merewang.... mencari kasut yang sesuai ngan my hunny bunny ku... so... pusing2... cari2...pilih2... akhirnya my hunny bunny berkenan ngan satu kasut nie.... 'high cut' org panggil.... so... this is the display.... 



1st view
2nd View



kasut biase2 je.... just gonna wear for work purpose.... so,,, that's all entry pasal kasut..... 

my lunchy time....

tuesday 23 november 2010 


Ollaa. semua..... sory la update makan tgh hari lambat ckit... hehehe... this is becoz tenet kat opis 2 kne block da by the admin.... haiyaa,.... what 2 do... mlm2 la baru dapat update..... in entry pasal tgh hari tadi punye la.... makan2.... makan sama my hunny bunny ku la,... sapa lagi ma.... dia kileja sudah dekat kasi makan sama2 la itu lunch time.... 

picture???!!!1 see below la....







nie la makanan yang kami makan tengah hari nie... hehe... amacam penangan mamak... huhu... sodap... sampai licin kami makan... x sempat la nak snnap gambar da lepas makan.... terlampau kenyang,,,,, hehehe.... my hunny bunny ku kalau makan tengah hari mesti order air sirap...kalau x air sirap teh ais... his feveret.... hehe.... 

Selasa, 23 November 2010

NEW advertisements





today breakfast......

hai all.... hari nie my breakfast is just a simple and fast thing that is roti telur ngan horlicks ais... haaaa.... simple kan...



hmm... sedap... hehe... seperti biasa haku sarapan ngan my hunny bunny ku... da makan kenyang kami pun melangkah ke tempat keje masing2 ngan perut yang fuull of roti canai... hehehe....

direction to here ....

http://maps.google.com.my/maps?q=3.016841,101.444921&num=1&t=h&hl=en&ie=UTF8&ll=3.016198,101.444621&spn=0.009621,0.013711&z=16

very2 recomended by eila'sroy......