Hadiah Kreatif

Khamis, 28 April 2011

Selamat Hari Ibu

Ibu merupakan insan yang paling mulia sekali di dunia ini kerana dengan adanya ibu kita telah lahir ke dunia ini... Dengan kasih sayang seorang ibu kita di besarkan.... di belai dengan penuh manja, di kasihi, di sayangi dengan sepenuh hati... dengan ibu lah kita mengenal erti kasih sayang... belaian lembut yang diberikan membuatkan kita selesa berada di dalam dakapannya... Sungguhpun masa itu kita masih kecil ibu tidak pernah kenal erti letih melayani keletah kita sebagai anaknya... Dengan bimbingannya kita mengenal erti kehidupan... Bermula lah kehidupan baru yang bakal di lalui oleh kita... Setiap masalah yang kita hadapi kita akan merujuk dan bercerita kepada Ibu yang kita anggap sahabat... Ibulah teman berbicara sewaktu kita gembira dan sedih... Naluri seorang ibu lebih memahami jiwa anaknya kerana ibu juga telah melalui saat itu dahulu... Ibu.. Engkaulah yang telah memberi ku sinar dan peluang untuk melihat dunia ini... Tanpa Ibu mungkin aku tidak ada di dunia ini... Betapa bertuahnya aku dilahirkan dengan mempuyai seorang ibu yang pengasih, penyayang dan segala-galanya... 

Nukilan ini ku tulis bagi mengingati Hari Ibu yang akan menjelma tidak lama lagi... Bagi ibu-ibu yang berada di Malaysia dan seluruh dunia aku ucapkan SELAMAT HARI IBU.... Hargailah ibu anda selagi mereka masih bernyawa... Bagi mereka yang sudah kehilangan sedekahkan lah Al-Fatihah supaya mereka di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.... 

Tidak lupa kepada mak, Selamat Hari Ibu... dan juga kepada bakal ibu mertuaku Selamat Hari Ibu ku ucapkan.... Semoga kehidupen kedua-dua insan yang mulia ini akan bertambah baik di masa akan datang... 



Rabu, 27 April 2011

countdown days...

hai sume... dah lame x update blog rasanya semenjak ngah minggu exam nie... maklumlah selang satu hari ada paper kan... so bz la ckit... anyway.... kalau nak ikut tinggal beberapa hari je lagi utk duduk kat uitm nie... mengikut kiraan ada la dalam 3 hari tapi i extra kan dua hari untuk melancong di dlm perak with my hunny bunny ku.... xtau nak pegi mana tapi dalam fikiran nak g tambun... tapi x tau lagi lah ek... hehe... tengok keadaan la ye... today's paper very tough coz the question is based on facts... klau salah memang la.. hai x tau la nak kata mcm mane kan.. tgk je la result nanti ye.... mintak2 xde supplement paper... takut weyh...... k la xde benda rasanya nak cite sangat.. so... c u in the next entry... everything happen in my life is now just at the beginning... wish me luck k!!!

Sabtu, 16 April 2011

TOSHIBA NETBOOK

Sebelum nie aku x panah lagi letak wishlist kat dalam blog nie.... tapi hari nie ak nak bagtau korang one of my wishlist 2... hmmm x tau la tertunai ke x... so,,,, kalau korang tgk the title pn da tau kan apa wishlist aku... aku sangat mencintai laptop jenis netbook nie when i saw one of my frieind used it... TOSHIBA NETBOOK.... very nice, cute and also 'ringan' hehe... design die sangat comel... dan aku teringin sangat nak pakai this netbook... although dah ada laptop 'lenovo' but i still prefer this netbook.... hmm.... kenyataan x kan jadi kalau x de  angan2... so dari angan2 akan muncul kesungguhan untuk mendapatkan sesuatu benda yang kita suka.... so...
mestilah aku nak start kumpul duit dari skang untuk dapatkan my mini toshiba kan... well well well..... bila la agaknya nak dapat kan... hehe.... nothing much to... just can't imagine if this laptop 'pop-out' in front of me... hehehe... bla bla bla...nonsense je la kau nie... k la ak rasa ak dah mula nak start merepek meraban,... so.. see u in the next entry k... tata...

nie ada la ckit gambar tuk menunjukkan gambaran mini laptop nie...






comel kan... hehe... sapa yang x suka...

last class in uitm

hai sume... nie ade benda nak di cite nie.... FYI untuk tahun ini sudah berakhirlah hidup aku ngan kelas di uitm nie... hahaha,,, sangat seronok.... dalam seronok maih ada sedih...  yela mesri rindu dekat budak-budak kelas yang sememangnya happening,,, hehe.. k la nie nak upload ckit gambar ngan dorunk



MUNIRA OTHMAN

SITI NURHANI DATUL ASIKIEN

INTAN AZRENI

FROM LEFT:- MUNI, CHIP, ZATI, YUYU, AND FATH

ME OF COURSE... THEY ALL KNOW ME AS KAK FAD

MY BEST FRIEND INTAN NURUL IDA AYU

IN FRONT OF FACULTY ARCHITECTURE, PLANNING AND SUREYING

Khamis, 14 April 2011

Cuti lagi ngan my hunny bunny

Minggu lepas aku ngan my hunny bunny ku overnight lagi... kami pergi ipoh on the next day kami g lumut tapi gmbar kat lumut x sempat nak amik... so gambar yang ada hanyalah kat ipoh... 








Khamis, 7 April 2011

konvoi

MELAKA KONVOI


nie nak update ckit pasal konvoi yang my hunny bunny ku ikut under dak2 umno g melaka.... konvoi nie da lama tapi baru nak update sbb tuk masa nie xde cite yang happening lagi... so... hope all reader's enjoy the picture ok...





Rabu, 6 April 2011

laptop infected

Help me... my laptop infected by virus... macam mane nak buat nie... hmmm jumaat nie nak kene anta report... tolong lah saya.... any idea please help me... kalau ada halo2 la sama gua ek... mana tau leh solve kan my problem....

Isnin, 4 April 2011

latest pic from my hunny bunny and me

salam sume... dah lame dah x update blog nie.... maklum lah bz,,, hehe.... lately baru je lepas menghadapi final presentation yang agak mendebarkan.. tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.... all the nerveous have gone and skang nie... tgh pk untuk final exam yang hanya akan diduduki for only 10 days... leh bayangkan x jawab soalan exam selang satu hari... very the pressure... nie sume disebabkan oleh nak kejar intake diploma yang akan masuk bulan 5 nie... tolong la doakan yang aku mampu nak hadapi semua nie ye... doakan semoga aku lulus dengan semua exam yang aku amik dan juga lulus untuk final presentation aku k.... 


nie ada update ckit pasal my hunny bunny ku... die baru je dapat confirm minggu lepas... .alhamdulillah dengan rezeki yang datang pada kami.... and jumaat lepas die baru je dapat uniform dari his company... wane biru... nie ak ada letak gambar die in the uniform...

Handsome x my hunny bunny ku...
nie my pic pulak ye.... 

Comel x? Hehe... 

ok and last but not least... latest edited picture by me for both of us... 

Loving Couple