Hadiah Kreatif

Selasa, 31 Mei 2011

today

hai sume... hari nie i dah g interview... tapi kene tunggu dorunk call baru dapat jawapan... hmm... company 2 ramai laki2... takut la plak.... cane ek ade x sape2 yang ada tau keje kosong untuk assistant qs kat are klang sahaja... kalau ada yang tau tolong la bagi tau ye coz skang nie ngah duk mencari keje tapi x jumpa2.... please.....

k 2 je la yang aku nak cite... next time ada story lagi ak update lagi k...

Isnin, 30 Mei 2011

KARAK!!!!!!!

hai alls.... dah lama rasa i x update blog nie kan.. k la nie i nak cite ckit pasal apa yang dah jadi ngan diri i lately.... hehe... sebenarnya xde ape yang jadi pn.. cuma sedang menjalani kehidupan seperti biasa.... buat masa nie kehidupan masih lagi terkawal dan berada dalam keadaan yang baik.... so... nie i nak citela ckit... semalam i ngan my hunny bunny i g tgk wayang.... movie ape.... of course la mcm title die.... KARAK...  ok la i nk bg review ckit pasal cite nie... ok... cite nie bergenre kan seram... kisah seram ini menceritakan pasal ada salah satu highway yang terdapat di Malaysia nie iaitu Highway Karak... Berdasarkan apa yang difilemkan... ia menceritakan bahawa highway nie berhantu,.... tapi x taula betul ke x.... so.... cite nie ok.. penh dengan adegan yang penontonnya ternanti-nanti apa yang bakal berlaku... dengan kehebatan yang ditunjukkan oleh kumpulan KRU terhadap penggunaan teknologi terkini memberi kesan yang bagus dalm menghasilkan sebuah filem... so... congrats to KRU... moga-moga kerjaya kamu bertambah baik.. ok... i give 5 starts out of 5 stars...

korang sume perasan x yang skang nie industri perfileman negara kita tengah bersaing dlam pembikinan filem seram... so... utk meraka yang terlibat... GOOD LUCK... moga usaha anda semua akan bebaloi....

ada satu yang i nak tambah... semalam i g tgk cite KARAK penuh panggung... tapi yang kelakarnya ada parents yang bawak anak-anak terpaksa keluar awal kerana anak-anak mereka ketakutan tgk hantu.. hehe... so... kalau da sampai mcm nie jadinya maknanya... filem ini berjaya menyentuh emosi penonton....


Jumaat, 27 Mei 2011

bosan

skang nie ngah tlg mak cik ak tgkkan ofis die time die g umrah nanti... hmm.... boring jgak.... aduhai... dhla keje belambak gile.... aduh... ak pn xtau la nak buat mcm mane... hmm.... isnin nie ak ade inteview kat kapar,,,, so... ak harap ak dapat keje 2 n ak harap ak boleh start keje immediately after mak cik ak balik drpd umrah... hmm... xsabar nye....

Selasa, 10 Mei 2011

SERU... PENUGGU ISTANA.....FAST 5.... MESTI TENGOK!!!!!

hai allss,,,, dah lame x update story dalam blog nie rasanya... hmm... skang nie da seminggu duk kat umah sementara blum dapat keje skang nie ngah jadi penghantar tetap kuih mak kat gerai2 nasi lemak... hehe... ok la kan at least xde la duk melanguk kat umah... so skang nie ngah mencari keje... x kira la keje apa pun yang penting halal and bleh wat tambah2 duit poket... ok la skang nie ak nak cite yang lepas je ak exam ari 2 aku terus keluar ngan my hunny bunny ku... kami overnight di ipoh... malam first kami tengok midnight movie.... cite SERU... ok la nie haku nak bagi reiew ckit pasal cite nie la... sebenrnya cite nie x dela seram sangat... just ada adegan yang mengejutkan 2 yang macam terperanjat 2... tapi sebenarnya cite nie basic nya nak menceritakan yang ada sepasang suami isteri yang kematian anak memerlukan beberapa nyawa untuk menghidupkan kembali anak perempuan mereka yang telah mati.... cite die biasa2 je... but ok la tuk menghilangkan boring... lagi kamera kat dalm filem nie goyang2 coz kononnya nak mewujudkan babak cemas dalam cite nie tapi ada sesetengah scene menunjukkan ketidak logikan arah kamera 2 shoot... ada la nampak kekurangan tapi so far ok la cerita nye.. 

ok next story plak cerita PENUNGGU ISTANA... ok penggambaran cerita nie dijalankan di lahat perak... dekat 2 ngan tempat ak belaja dulu.. hehe... mengisahkan pasal sekumpulan pelajar yang ingin menyiasat kehadiran entiti paranormal.... Lokasi di sebuah istana lama...Genre sains yang diadaptasikan di dalam pengambaran filem ini bagus dalam menambahkan ilmu pengetahuan bagi mereka yang berminat untuk mendalami ilmu ini... cerita die boleh tahan... meremangkan bulu roma dan akan membuatkan kita tertanya-tanya apa yang bakal terjadi lepas sesuatu kejadian itu berlaku... kita tidak akan boring untuk menunggu adegan yang bakal dipaparkan seterusnya..... jalan penceritaan sangat menarik... 

ok next movie yang kami tengok adalah FAST 5....  cite nie memang the best... x kering gusi kita orang tengok cite nie... penuh dowh panggung malam 2... filem nie kite orang tgk mid night... memang syok gile cite nie... dengan lawak yang mantap dari pelakon2 yang hebat2.... aksi yang dipamerkan begitu menarik.... The best Film ever selepas Adnan Sempit... Hehe... so kalau nak rasai kehebatan filem itu sendiri kene lah tgk baru syok... memang meletup lah cite nie...