Hadiah Kreatif

Khamis, 7 Julai 2011

Sekali Lagi

Hai alls... dh lame kan aku x update entry pasal movie2 nie... hehe... biasala bz la katakan... oraitla... hari ahad 3 julai 2011 aku ngan my hunny bunny ku g tgk movie kat Jusco Bukit Tinggi.... Kami tgk filem sekali lagi... Ok ini adalah review ckit pasal movie nie....

Movie nie rating nya kalau /10 aku bagi 10/10. Sebabnya adalah seperti berikut hehe....


  • Filem yang berunsurkan cinta dan juga kekeluargaan. Filem yang sesuai ditonton oleh semua golongan dan juga semua lapisan masyarakat.
  • Banyak pengajaran dan juga tindakan yang boleh dijadikan sebagaio tauladan. 
  • Kasih sayang seorang suami yang tidak mahu isterinya terseksa dengan keadaan dirinya yang tidak sempurna selepas menjalani pembedahan. Kalau nak ikutkan benda nie x payah nak rahsia dengan isteri tapi desebabkan si suami tidak mahu isterinya menderita, si suami melepaskan isterinya.
  • Kasih sayang seorang ibu kepada anaknya. Ini dapat dilihat melalui watak Arman dan juga ibunya. Ibunya tidak pernah putus asa ataupun penat dalan menjaga Arman yang boleh dikategorikan sbagai seorang yang tidak sihat. 
  • Kasih ibu membawa ke Syurga.
  • Ada babak sedih dalam cerita ini yang mambuatkan aku menitiskan air mata.. hehe... Babak dimana Ibu Arman menceritakan perkara sebenar kepada Shila. Shila akhirnya sedar bahawa Arman tidak pergi meninggalkannya tanpa ada sebab yang kukuh. 
  • Babak kedua yang sedih ialah apabila ayah Shila meninggal dunia. Apabila Shila datang menziarah dia telah dihalau keluar oleh saudaranya yang marah atas tindakan Shila. Dalam masa satu hari Shila telah kehilangan segalanya iaitu Suami dan juga Ayah tercinta.
Filem in juga menunjukkan ketabahan hati seorang wanita yang akan melakukan kerja yang halal dalam memberi sesuap nasi kepada anaknya. Terlalu perit bagi seorang wanita untuk menghadapinya seorang diri. Akhirnya Shila telah on mendirikan rumah tangga dengan Pak Harris yang juga telah banyak mambantu Shila. 

Ok la itulah review aku pasal filem ini.... Anyway... Aku reccomend kat korang sume supaya melihat filem ini k... Jangan Lupa... Sekali Lagi pasti memberi kesan terhadap diri anda.!!!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan