Hadiah Kreatif

Jumaat, 4 Disember 2015

Morning Sickness...

Assalamualaikum & Salam Jumaat, 

Alhamdulillah selepas dua bulan disahkan preggy, kesihatan saya baik2 sahaja.. 

Nak diceritakan pengalaman morning sickness nie memang berbeza sikit dengan anak yang pertama.

First Baby

~ Alahan setiap pagi muntah2. Pantang ada bau makanan sikit je muntah, salah makan sikit je muntah. 
~ Firstly x tau yang x boleh makan ayam. Aku pn ape lagi ajak la husband g mkn KFC. Hmm sedap jgn kata la kna tengah berselera. Tapi malangnya Ayam KFC x dapat bertahan dalam perut nie lama2.. Sampai rumah je muntah2.. Abis ayam KFC. 
~ Selama 4 bulan x boleh mkn ayam... Redha je la kan.. huhuhu... 

Second Baby

~ Alhamdulillah x de alahan yang teruk sangat. Makan pn selera je. 
~ Muntah2 first week direct muntah selama seminggu.. Makan sikit je muntah. 
~ Yang kelakar nya kali nie dengan mak2 aku sekali muntah.. hehehe my father loya2 je... x boleh minum air sarsi.. kalau minum msti nak muntah. 

Alhamdulillah sekarang nie dh ok.. alahan dah kurang. 

Time untuk maintainkan emosi pulak.. hehehe setakat nie alhamdulillah emosi masih stabil. hahahahaha... 

Setakat nie perkembangan bayi 9 minggu 5 hari almost 10 minggu dah

(semoga anakku membesar dengan sihat & sempurna)

Khamis, 29 Oktober 2015

Penantian.. 2 tahun 3 bulan

Assalamualaikum,,

Dah lama rasanya x update blog nie.. hehe... ade la setahun lebih.. well dalam masa setahun lebih banyak fokus dalam membesarkan anak.

ade jugak terselit menyiapkan tempahan bunga pahar dan juga sarung telur kait..

dah lama x menulis nie kekok pulak rasanya...

Alhamdulillah rezeki dari Allah... Saya telah mengandung., line x berapa clear sbb baru fasa awal kehamilan..

Kehamilan kedua selepas 2 tahun 3 bulan melahirkan anak yang pertama melalui operation..

Banyak yang perlu diambil kira untuk mengandung anak kedua especially bab kesihatan mmg kene betul2 ambil perhatian...


Selasa, 21 Oktober 2014

Bunga telur (pink+biru) theme

Bunga telur dr crepe paper

Tema pink + biru

Harga RM1.20/pcs (minimum order 50pcs)
Warna boleh pilih ikut tema

Tempahan awal adalah amat digalakkan

Berminat boleh direct wassap di 0135899694 (eila)

Jumaat, 3 Oktober 2014

Crepe Paper (Cream + Putih)

Salam jumaat kawan2 semua..

Alhamdulillah.. setakat nie tempahan bunga telur mendapat sambutan.

OK.. now let's go to latest design by us..

Masih lagi dengan bunga telur crepe paper.. Kali ini tema cream + putih

**As per customer request xnk banyak2 kaler dekat pelamin**

Harga :-

RM3.50 sekuntum (terdapat manik akan diletakkan di riben besar)
RM3.00 sekuntum (tanpa manik)

Warna masih boleh pilih sama ada 1 @ 2 tona warna.

Spesifikasi Bunga Telur

**Crepe paper :  1 @ 2 tona warna (mengikut kehendak pelanggan)**
**lidi**
**Riben satin besar 2 pcs**
**Riben dr kertas jagung 2 pcs**
**sarung telur dr net plastik**
**pengikat telur juga akan diberikan sekali**

Berminat boleh direct pm @ wassap 013-5899694 (eila)






Ini adalah hasilnya... Baru sekuntum.. Bila dh siap sepenuh nya saya akan update latest pic ye kawan2... 

Selasa, 30 September 2014

Crepe Paper (pink belacan + cream)

Bunga telur crepe paper with riben organza
(Tema : Pink belacan + Cream)

Minimum order 50pcs
Warna boleh pilih ikut tema..
Harga RM2.50

Spesifikasi bunga telur
♡♡crepe paper 1 @ 2 warna♡♡
♡♡satin riben besar 2pcs♡♡
♡♡satin riben kecil 2pcs♡♡
♡♡riben organza 2pcs♡♡
♡♡lidi♡♡
♡♡sarug telur plastik♡♡
♡♡pengikat sarung telur♡♡

Berminat boleh direct wassap 0135899694 (eila)