Hadiah Kreatif

Jumaat, 26 Ogos 2011

Great Teacher Onizuka

Seperti yang kita ketahui Great Teacher Onizuka sekarang nie tengah jadi jutawan... hikhik... sape2 yang nak join marilah klik kat SINI ye... Dengan hanya berblog beliau boleh jadi jutawan... Betul ke? mcm x percaya je... And then ada lagi satu surprise yang aku memang tak sangkakan... Great Teacher Onizuka nie bagi aku kad raya weh... huhu... pagi tadi kot baru perasan yang ada kad raya untuk aku... ahaks... well... famous blogger bagi kad raya pada aku blogger yang hanya baru belajar nak berblogging... huhu.. hai senangnya dalam hati... mane tau lepas nie dapat jemputan open house kat umah Eyriqazz pulak... huhu... sory la gambar x sampat nak snap.. dah kelam kabut pegi keje kan... hehe... Anyway thanks 2 Eyriqazz and family... 

Khamis, 25 Ogos 2011

Mood raya is coming...

Hai kengkawan semua... wah lagi berapa hari je lagi nak raya kan... huhu... mesti semua tgh sibuk nak kemas rumah, nak cat rumah benda bagai sume kan... hikhik... Inilah masa yang paling dinanti-nantikan oleh semua rakyat Malaysia terutama sekali bagi yang beragama Islam kan.. haa. ape lagi... baju raya dah beli belum? kuih raya mcm mane pulak... hikhik...

Mak2 yang kat umah 2 mesti tgh sibuk prepare kuih raya kan.. huhu... Kepada semua rakan2 blogger... Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin... * ek batin ade ke... huhu Kepada sesiapa yang balik kampung 2 semoga berhati2... Jangan bawak kenderaan laju2... Ingat orang yang tersayang sedang menunggu kita di kampung...

Selamat Hari Raya semua... Sedih x de kampung... huhu... kampung sebelah rumah jer...

Konvokesyen UiTM Perak...

Hai readers2 semua... especially 2 UiTM perak student... ok hari nie aku nak announce bahawa tarikh rasmi konvokesyen UiTM Perak adalah pada 27 Oktober 2011 bersamaan dengan hari khamis... Makanya hendaklah bersiap dan ber'prepare' untuk 'grad' yeay akhirnya dapat grad... Alhamdulillah... segala usaha yang aku lakukan untuk mendapatkan segulung diploma hampir menjadi kenyataan... Sekarang nie sedang menunggu hari untuk berkonvo dan juga untuk 'BERTUNANG' hehe... 


Untuk sesi aku adalah pada sesi petang.... nampak x perkataan AP114... haa. itu adalah course yang aku amik... Diploma in Quantity Surveying... 

Thanks 2 all the lecturers yang telah bertungkus lumus untuk mendidik kami sehingga kami telah berjaya menamatkan pengajian kami... 

Kepada kawan2 ku kita akan sama2 berjumpa pada majlis konvokesyen ye... jangan lupa 27 Oktober 2011 ye... See ya...



Rabu, 24 Ogos 2011

Bicara hati...

Bila mana hati ini diserahkan 100%, ku tidak kau percayai... 
Bila mana hati ini menyayangimu, ku kau ragui...
Bila mana hati ini tulus ikhlas, kau menidakkan...
Bila mana hati ini mahu berbincang, ku kau biarkan...
Bila mana hati ini sedih, ku kau abaikan sementara...
Bila mana aku diam, kau turut diamkan diri... 
Bila mana aku minta maaf, kau katakan aku tidak bersalah....
Bila mana hati ini merinduimu, kau menyibukkan diri...

Apakah yang hati aku sedang lalui... Menyimpan segala perasaan sendiri... Aku cuba memahami dirimu, keluargamu, keperluanmu, diriku, 

Adakah aku sombong? adakah aku berubah? adakah aku tidak sedar akan keadaan diriku? 

Aku sedar, aku tahu, aku pasrah, aku redha,,, 

Wahai sayangku,,, sayangilah diriku sebagaimana aku menyayangimu... 

Nukilan hati kekasihmu......  



Kasihnya seorang ibu...


Ibu yang melahirkan kita, menyusukan kita, membelai kita di saat kita memerlukan... membantu kita tatkala kita kesusahan... Kasih ibu membawa ke syurga,,, Itulah ungkapan yang sering kita dengar bila tibanya hari ibu,, Tapi hari ini aku ingin berkongsi cerita dengan sahabat2 semua Pemilik Kau dan Aku baru sahaja kehilangan anak yang tersayang kerana anaknya disahkan menhidap penyakit leukimia... Tabahnya hati seorang ibu apabila melihat anak yang tersayang berselirat dengan wayar yang digunakan untuk memantau kasihatan anaknya.. 

Dengan dugaan yang menimpa dirinya membuatkan ibu ini menjadi seorang ibu yang kuat dan tabah dalam mengharungi apa sahaja dugaan.. Marilah kita sama2 hayati kisah ibu ini dengan anaknya semasa anaknya masih lagi berada di bumi ini...  Cerita ini aku ketahui blogger MZ... Dari situ aku ikuti kisah ibu ini dengan anaknya.. 

Adik Dania Emelda Aqasha.. telah kembali ke rahmatullah pada jam 3.19ptg 22 August 2011 berusia 2 tahun 7 bulan. 

Hati ibu mana yang tidak sedih tatkala kehilangan anak yang disayangi dan yang paling dinanti. Namun ada hikmah disebalik apa yang telah berlaku. Kepada akak Roslinda Hanim diharap sabar dengan dugaan yang terjadi. Semoga pemergiaan Dania memberikan akak lebih kekuatan kerana sudah pastinya adik Dania akan tunggu akak di sana....

Semoga adik Dania tenang di sana... 


Selasa, 23 Ogos 2011

Syieda_Joy 1st GA

Hai readers semua... ok kali nie nak join lagi GA,.. hehe mane tau ade rezeki lagi kan... hikhik... Kali nie join Syida_Joy 1st GA,, hehe... Syarat untuk join GA nie sangat2 senang.. dan sape2 yang berminat silalah join ye... tarikh tutup pn lambat lagi... iaitu 6 September 2011..


Sape2 yang nak join silalah klik di banner tersebur ye,,,

Berikut adalah syarat2 penyertaan GA...


Senang je... marilah ramai2 join ye...




http://shuhaida313.blogspot.com/2011/08/syiedajoy-1st-ga.html

Menang Small Give away Fridge Magnet from Eyriqazz.com

Hai readers semua,.. huhu,,, check inbox email pagi tadi... huhu,.,, berita gembira,, menang Small Giveaway from Eyriqazz.com.,. Alhamdulillah rezeki... yupp details telah pun dihantar,,, menunggu hadiahnya saja sampai,.. hehe... Gambar dibawah adalah fridge magnet yang bakal diperolehi.. ok... Picture credit to www.eyriqazz.com


SEE... nama my hunny bunny kat nombor 2 tue... hikhik... 

Isnin, 22 Ogos 2011

Keajaiban Ciptaan Allah

Marilah kita sama2 renungi dan hayati video ini... Sesungguhnya Allah Maha Besar.... Anak ibarat sehelai kain putih,,, Ibu bapa yang bertanggung jawab mewarnakannya... Jagalah amanah Allah ini sebaik mungkin...


Sabtu, 20 Ogos 2011

Keindahan alam ciptaan Allah

Hai readers semua... Entry untuk hari ini khas untuk pencinta alam seperti aku.. Ok... hari nie aku nak kongsikan gambar dangan readers2 semua mengenai keindahan alam.. Semua gambar ini merupakan ihsan daripada www.google.com  ok marilah kita sama2 hayati gambar2 ini...
















SubhanaAllah... sungguh cantik ciptaan-MU ini... 

" Mari Membebel : KAD RAYA give away limited edition! Jommm join "

Hai readers semua hari nie terasa rajin nak join GA plak.. hehe... disebabkan GA sebelum nie belum lagi bernasib baik... kan.. haaa... skang nie nak try join GA nie plak.. mane tau menang,,, hehe...


Sape yang nak join this GA mari ramai klik pada banner 2 ok....

Makanan raya yang paling aku suka adalah Lontong... haaa. Lontong nie merupakan makanan yang paling tradisional... die selayaknya duduk dengan ketupat daun.,.. Rasa die sangat sedap dan memang mengancem... huhu... enak lagi kalau dimakan bersama dengan kuah kacang, kuah lemak, dan juga rendang daging atau ayam kampung... perghh... memang sedap hingga menjilat sudu... hehe.... dalam bulan puasa nie aku nak mintak maaf kalau buat korang terliur tgk gambar nie...




ha mcm mane... terliur x... huhu....


Jumaat, 19 Ogos 2011

Drama Ramadhan Terakhir

Kini TV3 sedang menyajikan penonton2 mereka dengan slot drama terbaru iaitu Ramadhan Terakhir. Berikut adalah sinopsis bai drama ini.

sinopsis ramadhan terakhir banner

Hashim adalah seorang lelaki yang kurang berpengetahuan  mengenai di akhirat telah sedar apabila dia telah di diagnosis dan menghidap kanser peringkat 3. Beliau memutuskan untuk menyimpan rahsia daripada keluarganya mengenai penyakit beliau. Dia cuba untuk membimbing keluarganya,namun keluarga meraka terlalu asyik dengan perkara-perkara duniawi, mereka tidak peduli tentang menjadi seorang Muslim yang baik. Satu hari, dia membawa masuk Sakinah, anak perempuan kekasihnya lalu, ke rumahnya. Pada mulanya, keluarganya tidak suka kepada idea itu. Mary seorang yang bebas bergaul dengan dunia luar sehingga mengabaikan tanggungjawab dan juga kasih sayang terhadap keluarga. Sakinah mencuba sedaya upaya untuk mengubah keluarganya kepada yang lebih baik.Tetapi adakah dia akan berjaya? Adakah Hashim akan dapat melihat keluarganya kembali pada jalan yang lurus iaitu jalan kepada Allah?

Marilah kita sama2 menonton drama ini di TV3 jam 10.30 mlm... dari hari selasa hingga Khamis..


kalau x sempat nak tgk live kat tv leh pergi ke www.tonton.com.my



Khamis, 18 Ogos 2011

Sepi di hari tua

Pernahkah anda terfikir suatu hari nanti anda sudah tidak diperlukan oleh anak2 anda? Disaat anak2 anda sedag mengecapi bahagia tiba2 anda berada disitu lantas anak2 anda merasakan suatu bebanan bagi mereka. Seperti yang selalu dipaparkan di drama tv di filem banyak mengisahkan ibu bapa mereka akan dihantar ke pusat jagaan warga emas. Pernahkan anda bayangkan ini semua. Di waktu kecil tangan merekalah yang membelai kamu, yang menyusukan mu, yang memandikan mu dan yang paling bahagia adalah disaat mereka memberikan kasih sayang mereka kepada kamu.

Bilamana kita sudah dewasa, sudah pandai mencari duit sendiri, sudah punya kehidupan sendiri, kita leka, kita alpa, kita hanyut dalam mengejar itu semua. Ini berdasarkan pengalaman yang saya tempuhi ketika menjalani PLKN. Ikuti kisah ini.

Hari ini *tidak ingat bila tarikh sebenar tetapi pada tahun 2007* kami satu kumpulan ditugaskan untuk ke perumahan warga tua di Tawau. Sesampinya kami di sana kami diberi taklimat oleh pengerusi di sana. Selesai mendengar taklimat kami dibahagikan kepada beberpa kumpulan kecil. Dalam kumpulan masing-masing kami melangkah menuju ke tampat yang telah ditetapkan. apabila tiba di bahagian tersebut kami memulakan aktiviti pertama kami iaitu pembantu di sana memperkenalkan kami dengan warga emas di sana.

Selepas sesi itu selesai kami semua berpakat untuk mengemas bilik2 yang berada di kawasan yang diarahkan kami pergi. Kami membersihkan bilik2 tersebut dengan mengelap tingkap, menyapu lantai, dan kerja2 yang berkaitan dengan pembersihan. Selepas selesai kami berehat sebentar menunggu masa makan mereka.

Kami diberi peluang untuk memberi/ menyuap makanan kepada mereka. Aku pun turut terlibat dengan aktiviti itu. Semasa menyuap makanan ke mulut mereka aku hampir menitiskan air mata.Namun ku tahan kerana tidak mahu mereka nampak aku bersedih. Usai memberi makan, Aku bertanyakan kepada pekerja di situ.

Aku : Siapa yang palinglama disini?

Pembantu : Ada seorang pak cik ni.. Lebih kurang 30 tahun lebih dah kat sini.

Aku: Anak2 die ada datang melawat tak?

Pembantu: Sekali pun tak pernah. Lepas mereka hantar mereka terus pulang dan tidak lagi datang menjenguk ibu bapa mereka.

Aku : Terdiam tanpa kata...................

Begitulah pengalaman yang aku lalui tatkala aku berkunjung ke sana. Sedarlah bahawa kita juga akan mengalami hari tua.. Janganlah sesekali kita melupakan ibu bapa kita.




Sanggupkah anda membiarkan mereka kesunyian??

Picture: credit to Google.com

rasa mcm x sihatlah ari nie

Hai readers semua.. ari nie rasa x sihat sangat tapi gagahkan jugak diri nie tuk update entry nie... Sebenarnya aku sakit pinggang kesan sebab jatuh masa plkn hari 2... jatuh dari tembok 12 kaki... pinggang aku jadik sensitif skang nie... kalau salah duduk ataupun baring akan effect pinggang aku... mcm2 rasa ada... nak demam, selsema lagik, pening kepala lagik...

ok la nak nanti kalau aku rajin aku update entry baru lagik ye...

Korang perasan tak?

Hai readers semua.. aku nak tanya korang nie... korang perasan tak yang blogger dashboard dah  bertukar wajah pada yang lama... kenapa ye? ada sesapa yang tau x kenapa perkara ini terjadi.. haha... silalah jawab...

cer tengok gambar kat bawah nie,,,,


ha kan pelik 2... i much more prefer the new look sebabnya senang dan sangat2 mudah....



Selasa, 16 Ogos 2011

Terpilih untuk PLKN

hai readers2 ku.... tadi check g website plkn tgk2 terpilih pulak,,, aduhai mcm mane nie... Nak pegi ke tak ye... tak pegi kene bayar dop.... pegi keje mcm mane plak? Kepala sudah fening.,,, pkir punya pkir sambil tgk nie...


Tapi kenapa nama lelaki pulak dop... no ic dah masukkan betul dah... tapi aku check lagi sekali...

Rupanya.................................

...............

................

.......................................

.......................

ADIK aku la yang dapat PLKN 2... hehe... die akan pegi pada 11 september nie... hopefully semuanya berjalan dengan lancar dan untuk adik pulak semoga adik berada dalam keadaan sihat dan selamat di kem nanti ye...

p/s: hari 2 die ada cakap mcm mane ye mak adik pegi plkn nanti....dahla adik x pernah berpisah dengan emak...  hehe... *muka dah sedih kowt time 2..............

Aku yang dengar pown gelak la weyh... ahaks... muka ganaz tapi dalam hati ada taman... hahaha....



#1 GIVEAWAY KECIK : LOVE AND YOU

hai nak join GA nie jugak... hehe... comel sesangat... saya nak MENANG GIVEAWAY KECIK

Walaupun kecik saya tetap suka jugak... hehe... Chomey shangat....


Nak join klik SINI sebelum 16 OGOS 2011 (11:59mlm)

Fiancee to be...

Hai readers2 sume... hari nie aku nak cerita satu perkara yang mungkin menjadi sejarah dalam hidup aku... ahaks... selama nie selalu je tgk orang lain bahagia disaat hari pertunangan mereka.. hehe... aku pun bakal menempuhi alam itu.... uhuks... Tapi nantikan tarikh yang bakal aku beritahu mungkin lebih kurang 4 bulan dari sekarang... hehe

Isnin, 15 Ogos 2011

Tragedi 14 Ogos 2011

hai sume... mentang2 hari nie hari isnin kan... bak kata orang Monday Blues ek... haha... 2 la aku pn dah terikut2 jugak... ngantuk seyh hari nie... Aduhai... Ada berita yang mengejutkan semalam... Cerita nye cenggini... Semalam My hunny bunny ky temankan my father g keje... pasang UNIFI.... so,,, time nak balik hujan... and then die lari nak masuk kat dalam van coz my father dah tunggu kat van... 

On the way to my father, my hunny bunny terlanggar kereta yang kebetulan lalu kat situ... FYI time 2 tangah hujan lebat sangat... Sian my hunny bunny... 

Tangan die luka and then the worst thing is jam tangan Esprit nye hilang at that time... Dah sampai rumah baru perasan... Bila perasan kami g la rumah tadi serching for the watch... tapi syangnye x jumpa... nak buat mcm mane bukan rezeki... tapi sayang itu adalah jam kesayangan My hunny Bunny.... Terkilan dan sedih kata My hunny bunny kat aku.... Tapi yang paling penting my hunny bunny selamat cuma luka ckit kat tangan disebabkan tekanan pada jam tersebut...

Segmen: Saya Nak Doodle Alif Ismail

OK kawan2.. mari kita join segmen nie ye...

Saya nak Doodle Alif Ismail... haha....

Ok mari2 klik di sini untuk mendapatkannya;..



saya nak sangat2 doodle alif ini kerana saya sangat menggemasri katun2 yang kiut miut.,. hehe

wane mata 2 nak kaler BIRU....

Sape2 yang nak join meh klik SINI

Churp2 berwajah baru...

Hai readers semua... saya tahu walaupun agak lambat nak kongsi benda tapi aku tetap nak kongsi jugak k...
Ok churp2 sekarang dah berwajah baru....



haa. amacam... cantikkan...apa lagi sapa yang belum join dan nak join bleh la klik SINI... Mesti syok dengan Churp2....

milkAdeal promotion....

Ok korang baru pagi nie aku check email and then got this email from milkAdeal... banyak promotion yang ada kat cnie dan harganya juga munasabah.. so apa tunggu lagi... marilah sama2 tgk deal ini dan jika berminat anda bolehla beli k...

Klik link ini dan anda akan dapat lihat promotion yang ada...

http://us2.campaign-archive1.com/?u=52065f6f5a0fb81f3827cb240&id=1034dc6d53&e=faa17d36f4

Mari mengenal diri dengan tarikh lahir anda!!!


Tarikh lahir kita menerangkan siapa kita, apakah kelebihan kita dan apakah kebolehan kita. Ia juga menunjukkan apakah yang harus kita pelajari dan cabaran yang perlu kita hadapi. Untuk mengetahui nombor lahir kita, kita boleh mencampurkan nombor-nombor tarikh lahir kita sehingga ianya menjadi satu nombor tunggal
Contoh 1 :
————–
12 April 1974
12 + 4 + 1974 = 1990
1 + 9 + 9 +0 = 19
1 + 9 = 10
1 + 0 = 1

(Jadi nombor lahirnya ialah 1 – Ketulenan)
Contoh 2:
30 Okt 1964
30 + 10 + 1964 = 2004
2 + 0 + 0 + 4 = 6
Jadi nombor lahir anda ialah 6 (Romantik)
Maksud nombor lahir adalah seperti berikut:
1-KETULENAN
Hadir dengan idea baru.- Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri.- Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi. – Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss. – Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka.
Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik. Berfikirlah secara terbuka.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 1: Abe, Tom Hanks, Robert Redford, Hulk Hogan, Coral Burnett, Wynona Judd, Nancy Reagan, Requel Welach
2-PENDAMAI
Dilahirkan sebagai diplomat. – Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri. – Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati. – Mereka tidak suka bersendirian. -Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup; tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi.
- Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 2: President Bill Clinton, Madonna, Whoppi Goldberg, Thomas Edison,Wolfgang Amadeus Mozart.
3-CERIA
Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding. – Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya. -Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya. – Mereka sangat popular dan idealistik.
- Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 3: Alan Alda, Ann Landers, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jody Foster
4-KONSERVATIF
Golongan ini sangat peka dan tradisional. – Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin. – Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan. – Mereka suka bekerja keras dan sangguh melakukan sesuatu kerja secara sendirian. – Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. – Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.
- Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 4: Neil Diamond, Margaret Thatcher, Arnorld Schwarzenegger, Tina Turner, Paul Hogan

5-PERINTIS

Mereka adalah perintis. – Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm). – Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat. – Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi. – Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti.
- Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan.Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5: Abraham Lincoln, Chorlotte Bronte, Jessica Walter, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.
6-ROMANTIK
Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira. – Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka. – Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka. – Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang. – Mereka sangat setia dan boleh menjadiguru yang terbaik. – Mereka suka seni musik. – Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius.
- Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 6: Albert Einstein, Jane Saymour, John Denver, Merly Streep, Christopher Columbus, Goldie Hawn
7-INTELEKTUAL
Golongan ini adalah Pencari. Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi, dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah. – Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka. – Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan. – Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian. – Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara. – Mereka sangat suka berahsia.
- Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 7: William Shakespeare, Lucille Ball, Micheal Jackson, Joan Baez, Princess Diana
8-PENYELESAIAN
Golongan ini adalah penyelesaian masalah. – Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas. – Mereka selalu mempunyaiperancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik. – Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif. – Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua.
- Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 8: Edgar Cayce, Barbra Streisand, George Harrison,Jane Fonda, Pablo Picasso, Aretha Franklin, Nostrodamus.
9-PELAKON
Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain. – Mereka sangat penyayang dan pemurah. – Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka. – Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka. – Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran. – Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood).
- Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.
Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 9: Albert Schweitzer, Shirley MacLaine, Harrison Ford, Gloria Steinem, Jimmy Carter, Elvis Presley

info dari SINI

Jumaat, 12 Ogos 2011

Aku mengharapkan kepercayaan...

Di saat ini, hatiku menangis sedih... hatiku ini bertanyakan... bilakah aku akan mendapatkan kepercayaan? bilakah aku akan dipercayai? Duhai hati sedarlah bahawa dirimu ini masih belum mendapat kepercayaan yang sebenarnya.... tapi bila? adakah bila aku sudah tiada?? adakah bila ada sesuatu yang menimpa diriku??? bila?? menjadi persoalan dalam hatiku tatkala ini... tidak cukupkah dengan perlakuan yang aku dah ubah untukmu selama ini? kurangkah kasih sayang yang aku berikan pada mu... adakah kamu tidak nampak semua itu? dalam hatiku hanya ada kamu.... percayalah padaku... Aku mengharapkan kepercayaan darimu.... .


Khamis, 11 Ogos 2011

Segmen cx's: geng UiTM by campus





ha nampak x banner kat atas nie... ha... kalau mcm nie dh tentu korang tau yang aku nak join segmen kan haha,,, 
ok kali nie segmen untuk student uitm... xkira la masih belajar ataupun dah jadi ex student masih boleh join... uhuks... 

soalan yang diberi beserta jawapan: 

1) UiTM kampus mana: UiTM Sri Iskandar, Perak

2) Course yang diambil : Diploma in Quantity Surveying (QS)

3) Part berapa? haha dah abis dah...

ok la 2 je jawapan yang organizer nie nak... hehekkk.... 

kalau nak join masih boleh sebelum 20th August 2011... 

Cepat jangan lambat...

Aku Jatuh cinta dengan CANON CYBERSHOT

hai readers semua... aku nak buat satu cerita nie,,, untuk pengetahuan korang semua,,, aku sangat-sangat dan tersangatlah mengidam dengan Canon punyer camera... x dpt DSLR pn xpe la tapi aku tengah berhajat nak dapatkan camera sony latest edition nie... AHHH...aku dah jatuh hati saat pertama kali aku melihatnya,... *uweks haha..* ok la aku nak bagi tau korang yang camera nie memang tersangatlah cantik, menarik memang Da Bomb.. Waduh Waduh,,, lagi comel jika ianya berwarna merah atau pink... Uhuks,,, I like... bila la gamaknya nak dapatkan... haha...








AHHH aku jatuh cinta dengan ini CAMERA,,,,,!!!! sape nak bagi kat aku satu boleh... waduh@ jadi gila nie gara2 ini Camera...

Kempen "Giveaway Duet Raya 2011"

hai korang sume... join lagik la ye... hehe... kali nie dari blog Paris de' Prada...



kalau dapat duit raya pn bagus jugak kan... lagi2 dapat topup plak,.. hehe.... untung2 dapat time raya xyah g topup sebabnya banyak kedai tutp... hehe... ok la... kalau nak join klik SINI...

GA nie akan berakhir pada 24 august 2011.. Jadi apa tunggu lagi marilah rebut peluang beramai2 menghadirkan diri untuk join GA nie

Giveaway [Sitiatikah.Com] Bulan Ramadhan

Hai kengkawan sume... hari nie saya nak join GA lagi ok... kali GA dari sitiatikah.com... GA yang akan diberi juga cukup lumayan... haha... so.., apa lagi... marilah kita join ramai2 k... tarikh tutp sebelum 20 Ogos 2011...

Check it out!!!


Kepada sesiapa yang berminat nak join silalah klik SINI untuk sertai GA nie,,,,

MARILAH KITA SAMA MEMERIAHKAN GA NIE ORAIT!!!!1

Rabu, 10 Ogos 2011

Yes another BE from Nuffnang...

hai kawan2.,.. hehe... hari nie hepy sangat kerananya,,, tadi check account Nuffnang YEAY I GOT ANOTHER BE FROM NUFFNANG for this week... So jumlah BE from Nuffnang for this week ada dua... Alhamdulillah,,, hehe... ada jugak yang sudi nak beriklan disini ye... hehe... tgk la pic nie... 


ok yang DIGI 2 dah ak ceritakan pada entry SINI...

Pada Mr.Nuffnang thanks for the BE....

Selasa, 9 Ogos 2011

PROMOSI BLOG SECARA PERCUMA ! C`AYOB


ahah... hai readers semua.,,, kali nie aku join segmen lagila,... hehe///
promosi blog secara percuma di blog http://cayob.blogspot.com haa.. sape2 yang beminat boleh klik pada gambar diatas.. 

Selamat join this segmen... hehe...



Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah "

ok korang semenjak dua menjak nie aku rajin sangat nak join segmen yang dianjurkan oleh blogger yang lain... haha... ok la... memandangkan blog aku nie pn belum cukup 500 follower lagi x salah kalau aku nak mencuba... hehe... 

BERMINAT NAK JOIN?? MEH KLIK SINI


ok nie ada entri untuk segmen nie:

nama: eila *nama penuh x leh bagi...huhu

hobi: bowling, travel, and also tgk wayang.

ok hobi pertama yang paling aku suka ialah haha mestilah bowling. Bowling nie jadi feveret sebab nye leh hilangkan tension dan jugak sangat2 enjoy.. huhu.... nie pn dah lama x g main bowling nie... 

hobi kedua plak.,,. kami (my hunny bunny and i) nie suka sangat berjalan2... mana2 tempat yang kami redah pasti kami akan amik gambar dan akan kongsikan bersama... haha//

Hobi ketiga: dah temtulah tgk wayang... jeng jeng... kalau dulu pantang ada cerita baru kompom kami pegi tgk wayang... haha... tapi sekarang nie disebabkan nak menabung untuk kahwin makanya kami hadkan sebulan 2 sekalinje tgk wayang... hehe... 

so inilah serba sedikit tentang hobi yang aku... so... meh join ramai2 segmen nie....




'#1 GIVEAWAY SIMPLE : NASZ RANDOM CHOICE"


hai uolls sume... hari tetibe rasa nak join GA nie plak... hehe... ok la... Aku penah g penang tapi x sempat nak beli apa2 cendera mata coz tujuan asal yang sebenar nak g bukit bendera tapi hampa dan bertambah kecewa apabila bukit bendera plak tutup... huhu... kalau dapat GA nie pn ok gak,,, haha... leh tambah koleksi,... 

ok la sesapa yang berminat nak join GA nie leh lah klik SINI !!!!  ye... 

Syarat nye sangatlah mudah dan senang... sila klik sini.... untuk mengetahui dengan lebih lanjut...

Isnin, 8 Ogos 2011

Another BE from Nuffnang

hai alls... haha nak bagi tau berita gembira nie... Semalam check akaun Nuffnang... hakhak cer teka... tekezut ler... dapat lagi satu BE dari Nuffnang... wallawey... Ingatkan lepas dapat BE hari 2 xde dah BE yang nak singgah lagi rupanya ada... Alhamdulillah rezeki... haa.. meh tgk... 

BE FROM MR.NUFFNANG
Thanks Nuffnang... Love you so much...  ehehe.... 

Sabtu, 6 Ogos 2011

Bayi putus kepala di Melaka

Sapa yang ada baca cerita nie mesti sedih dan geram kan... Semalam saya baca paper Harian Metro mengenai dengan kisah ini.. Sangat kesian dekat baby yang dilahirkan oleh ibunya yang sangat2 tak prihatin terhadap anaknya sendiri. Biarpun bayi itu luar nikah kita ada banyak saluran yang sedia membantu, bukannya pihak hospital tidak ada untuk membantu... HMM apa la dorunk nie kan... dah lepas bersalin bila kepala baby 2 dah terputus boleh pulak telefon mak die suruh datang bawak pergi hospital kan... 

Tak pasal-pasal satu nyawa yang tidak bersalah telah hilang gara-gara perbuatan ibunya sendiri. Apa yang kita lihat sekarang nie mereka yang melahirkan anak luar nikah dan kemudian buang pulak baby 2... dorunk nie mcm dah tak hengat dosa... Tu antara Si Pelaku dangan Tuhan la... Saya cuma kata kat cnie atas dasar kemanusiaan dan apa yang saya ingin luahkan. Sedih sangat... dalam bulan ramadhan nie nyawa baby yang tidak bersalah menjadi mangsa atas perbuatan ibunya yang tidak memikirkan risiko yang bakal dihadapi apabila melahirkan baby dalam keadaan yang tidak diketahui orang. 

Kita nie tidak mahir pasal apa yang berlaku dalam badan kita terutama sekali sekiranya kita mengandung... Keadaan baby dalam kandungan sangat penting. Apapun masalah yang kita hadapi kene rujuk pada yang lebih arif.. Jangan buat tindakan sendiri yang akhirnya akan menyebabkan kita mendapat susah. Jadikanlah peristiwa ini sebagai satu iktibar dan pengajaran untuk semua... 


ANAK ANUGERAH ILAHI





Jumaat, 5 Ogos 2011

Alhamdulillah rezeki di bulan Ramadhan...

Hai kengkawan semua... hari aku baru dapat full payment untuk gaji aku bulan 7... Alhamdulillah... hehe... korang mesti da tinggal ciput je kan... hoho... hehe... gurau je... Syukur sgt2 ingatkan x dapt gaji... tapi Alhamdulillah.... 

Firdaus Life : Seminggu 100 Follower Kembali

ok join la kat cnie... huhu....

Nak join this segmen klik sini...